Холодний чай та його особливості
Холодний чай дуже актуальний, коли на вулиці піднімається спека, він нам відомий з дитинства і любимо його ми всі. Роблять холодний чай із звичайних сортів листя, яке заварюється, а потім у напій додається лід, або він просто остуджується. У нашій країні напій став популярним у 2000-х роках, вживається виключно влітку, хоча в країнах, де постійна спека – цілий рік.Вперше холодний чай з'явився в США два століття тому, чай сюди завезли з Індії, але погода в країні була спекотною, і пити гарячий напій, мало хто бажав. Люди швидко навчилися охолоджувати чай і пити його холодним, адже він чудово тонізує та усуває спрагу. Раніше такий чай заготовлявся вдома, але в останні роки з'явився варіант у пляшках, що є найбільш актуальним для міських жителів. Сам по собі напій може бути виготовлений з чорного, зеленого і будь-якого іншого чаю, мало того, сорти можна змішати і навіть додавати ароматизатор.
Варто зауважити, що нещодавно вчені з'ясували, що холодний чай може бути небезпечним для здоров'я. Проблема в тому, що холодний напій, потрапляючи в розпалений організм, може утворити скупчення солей у нирках. А сіль згодом перетвориться на каміння, яке вже вимагатиме проведення операції для видалення. Щоб уникнути такої неприємної ситуації, рекомендується додавати в холодний напій сік лимона, це допоможе позбутися скупчення солей. До того ж можна просто споживати велику кількість кислих продуктів, що стане чудовою профілактикою.
Щоб приготувати холодний напій будинок, просто заваріть його звичайним чином, дайте йому охолонути і покладіть в холодильник. Або використовуйте заздалегідь підготовлену кригу для охолодження, що навіть краще, адже чай не повинен наполягати довгий час. Потім додайте|добавляйте| трохи лимона або його соку, і насолоджуйтеся смачним прохолодним напоєм. До речі, такий напій значно кращий за багато сучасних газировок, які несприятливо позначаються на нашому здоров'ї і тут уже не допоможе лимон або його сік.
Готуємо холодний чай удома: