Квіткові та трав'яні чаї

Квіткові та трав'яні чаїТрав'яний чай вживають з різних причин, але в основному для того, щоб гармонізувати і розслабити тіло. Різноманітні кольорові малюнки квіток і трав, що розпускаються у воді, сприяють входженню в споглядальний стан і допомагають розслабити розум і тіло.


Трави та квіти найрізноманітніших форм та кольорів «Золотий лотос» Квітковий чай «Золотий лотос» жовтого кольору, що освіжає на смак. Він допомагає пом'якшити та очистити горло та зняти запалення.


Квіткові та трав'яні чаїДосить 1-2 квіток на чашку.


«Нефритовий метелик» Квітковий напій «Нефритовий метелик» повністю прозорий при заварюванні, з ніжним ароматом та фруктовими тонами. Допомагає пом'якшити горло.


Кладіть 3-4 тонкі скручені листочки на чашку.


«Бамбукове листя» Квітковий напій «Бамбукове листя» світло-бірюзового кольору, гіркуватий на смак. Він допомагає очистити розум і зменшити температуру тіла.


На чашку потрібно 1-2 г. «Незабудковий чай» Має дуже легкий смак, знижує температуру тіла та прочищає легені. Кладіть 5-7 квіток на чашку.


Квітки незабудки пурпурового кольору із жовтими серединками. «Гомфреновий чай» Гомфреновий квітковий напій дуже легкий.


Квіткові та трав'яні чаїВін очищає печінку і полегшує дихання.


Заварюйте 2-3 квітки на чашку. Золота хризантема Квітковий напій із золотої хризантеми охолоджує тіло, знімає запалення та надає блиску очам.


Потрібно 3-5 квіток на чашку. Напитавшись водою, пелюстки квіток розпустяться і стануть схожі на свіжозірвані хризантеми.


«Жасминовий чай» У жасминового квіткового напою тонкий і делікатний смак.


Він заспокоює нервову систему та освіжає розум. Для його заварювання потрібно близько 10 квіток на чашку.


«Лавандовий чай» Лавандовий квітковий напій гіркуватий на смак.


Він упорядковує виснажену нервову систему і допомагає заснути. Заварюйте його в кількості приблизно 1 г на чашку.


«Чай із пелюсток троянд» Квітковий напій із пелюсток троянд має гіркуватий смак.


Він покращує кровообіг та очищує шкіру, тому дуже популярний серед жінок. Кладіть приблизно 6-8 бутонів на чашку.


«Азалієвий чай» У квіткового напою з азалії легкий аромат і трохи гіркуватий смак.


Він покращує кровообіг і чудово очищає шкіру.


Для його заварювання достатньо 4-5 пелюсток на чашку.


Заварювання трав'яного чаю Приготуйте чайник для заварювання або чашку з термостійкого скла.


Викладіть траву або пелюстки квітів на чайну страву і закип'ятіть воду.


Налийте трохи гарячої води в чайник для заварювання або чашку, щоб прогріти їх. Чайною ложкою насипте трав'яну або квіткову суміш у чайник для заварювання (чашку).


Використовуйте разом із чайником ситечко або сіточку для заварювання чаю. Залийте гарячу воду, зачекайте кілька хвилин, і чайний напій готовий.


Техніка заварювання Для заварювання трав'яних і квіткових чаїв зазвичай використовуються заварювальні чайники і чашки з прозорого скла, щоб можна було милуватися квітками, що повільно розпускаються, і пелюстками. У деяких випадках чайний напій змінюватиме колір.


Якщо суміш містить дрібні квітки, як, наприклад, лавандовий квітковий напій, заварюйте їх за допомогою сіточки або ситечка. Трав'яні чайні напої потрібно заварювати окропом.


Якщо вода буде недостатньою температурою, це вплине на аромат та колір напою.


До повного заварювання трав'яний або квітковий чай краще потримати 3-5 хвилин.


Деякі трави можуть заварюватися ще довше.


Квітковий або трав'яний чай можна пити просто так або з цукром або медом.


Можна змішувати один трав'яний чай з іншими або будь-яким сортом справжнього чаю. Сушені квіти та листя також можна заварювати зі свіжими.


Гарний квітковий або трав'яний чай можна заварювати кілька разів поспіль.


Зберігання трав'яного та квіткового чаю Зберігайте трав'яні та квіткові чайні суміші в сухому прохолодному місці, у герметичних контейнерах, щоб не допустити попадання вологи. Якщо ви заварюєте їх рідко, краще зберігати у холодильнику.


Зазвичай такі суміші можуть зберігатися 1-2 роки, але в трав'яних та квіткових чаях часто заводяться личинки та черв'ячки.


Якщо ви зберігатимете суміші в холодильнику в герметично закритому контейнері, хвилюватися нема про що.

Незвичайні історії

Трав'яний чай Чи варто вживати їх
Зелений чай Шкідливий він чи корисний
Чай та чайний квас Історія одного гурмана

Наші контакти

Чайна компанія "ETEA", Україна, Київ, пр. Миру, буд. 37 тел. (044) 896-12-45
Телефонуйте нам або пишіть
"Etea" 2012