Женьшеневий чай
Женьшень - багаторічна трав'яниста рослина з прямим стеблем (до 70 см заввишки). У вершини від стебла відходять довгі черешки складаного листя (складаються з п'яти окремих листочків).Квітки непоказні, зібрані у зонтики. Плоди – яскраво-червоні сокові ягоди. Корінь – білий чи жовтуватий, за конфігурацією нагадує фігуру людини. Женьшень використовується в народній медицині Відразу не одне тисячоліття, але хімічний склад рослини досі недостатньо вивчений. Основними речовинами, що зумовлюють надзвичайну цілющу силу «людини-кореня» є сапоніни, названі панакозидами, сума яких сягає 20%.
Корейська чайна традиція одна з найдавніших у світі, але корейці пишаються найбільше своєю культурою женьшеню, порівнюючи її з китайською культурою чаю.
Як заварюється чай