Чайна витонченість: жовтий чай
Кілька фактів про жовтий чай Жовтий чай за своїми характеристиками дуже схожий на зелений , і для його заварювання можна використовувати ті ж способи, що і для зеленого чаю. Температура для заварювання жовтих чаїв із нирок, таких як Жовті бруньки з гори Хуо Шань або Жовті бруньки з гори Мен Дін, повинна бути близько 80 °С. Але є й винятки, наприклад, Срібні голки з гір Цзюнь Шань (Срібні голки з гір Безсмертних). Нирки цього чаю щільні та ворсисті.
Якщо температура води буде надто низькою, ниркам важко буде її ввібрати. Іноді необхідно навіть накрити чайник для заварювання додатковим шаром зі скла, щоб дати нирці «затанцювати» і вбрати воду за п'ять хвилин.
«Танець чайних листочків» чаю Срібні голки з гір Цзюнь Шань - один із найкрасивіших, зі своїм унікальним малюнком «трьох спливань та трьох занурень».